Massages

Massagepraktijk B.Laban

Massage bij kanker

Op 17 januari 2015 heb ik de 5 daagse training Massage en kanker met goed gevolg afgerond. Deze training werd gegeven door Monique van der Kooij van de Stichting Voor Jou, een stichting zonder winstoogmerk die zich bezighoudt met de verwenzorg en complementaire zorg aan mensen met kanker.

Wanneer je geconfronteerd wordt met de ziekte kanker in je eigen leven dan staat de wereld even stil.

Alles komt in het teken te staan van ziek zijn en het overwinnen van de ziekte. Veelal moet je... verschillende ingrijpende behandelingen ondergaan, voor jezelf en jouw omgeving is dit een moeilijke tijd.

Massage geeft geen genezing maar kan in dit proces een grote steun zijn. Uit onderzoek is gebleken dat masseren bij mensen met kanker de kwaliteit van het leven van dat moment kan verbeteren. Door het aanraken met aandacht wordt het mogelijk het vertrouwen in je eigen lichaam te herstellen.

Symptomen als pijn, spanning, stress, vermoeidheid, slapeloosheid en depressie kunnen verminderen. Er komt ontspanning voor lichaam en geest.

Wat voor mij als masseur het belangrijkst is is dat ik mensen met kanker weer het gevoel wil geven dat hun lichaam weer van hun is. Om het lichaam weer als 'fijn' te ervaren. Om aangeraakt te worden op een liefdevolle, aandachtige manier. En daarmee weer een stukje terug te geven wat zij soms zijn kwijtgeraakt tijdens alle onderzoeken, medische ingrepen en behandelingen: de regie over hun eigen lichaam….

Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen via telefoonnr. 06-49880411.

Zwangerschapsmassage

Een zeer zachte en ontspannende massage, een genot voor moeder én baby. Deze massage wordt uitgevoerd op een warmwaterkussen. Door het warme water ontspannen de spieren sneller, wordt de doorbloeding vergroot en afvalstoffen sneller afgevoerd. Het warme water omarmt het lichaam en zorgt voor een algehele ontspanning van lichaam en geest.

Tijdens deze massage behandel ik de buik, de rug, voorkant benen en de voeten. Een zwangerschapsmassage kan gegeven worden vanaf 14 weken tot einde gezonde zwangerschap.

Wellness behandeling incl. lichaamspakking!

Een top-tot-teen behandeling voor maximale ontspanning oftewel.... even tijd voor jezelf. Gecombineerd met een lichaamsscrub en lichte massage is dit een weldaad voor lichaam en geest.

Ik maak gebruik van pakkingen zonder douche. Je kunt kiezen uit de volgende lichaamspakkingen:

Anti-stress Lavendel pakking. Een zeer ontspannende wellness behandeling die kalmerend, voedend, herstellend en verzorgend werkt. Onthaasten is het thema van deze behandeling.

Cellu-groene thee pakking. Dit is een behandeling gericht op cellulitis, striae en vetafbraak, een "contour" behandeling.

Een wellness behandeling ziet er als volgt uit:

- totale lichaamsscrub met Dode Zee scrubzout Eucalyptus

- pakking naar keuze (zie hierboven)

- na de pakking wordt uw huid verzorgd met een Algen bodymilk

- ter afsluiting een lichte massage

Duur van de totale wellness behandeling: + 90 minuten.

Ontspanningsmassage

Iemand die lichamelijke spanningen ervaart zal er waarschijnlijk niet van opkijken dat massage pijnlijke, vastzittende spieren ontspant. Een massage welke goed wordt uitgevoerd heeft een ontspannende uitwerking op het gevoel van welzijn, zowel fysiek als geestelijk. Vaak merk je pas na een ontspannende massage hoe pijnlijk en/of gespannen je lichaam was. Veel voorkomende klachten zoals nek-, schouder- en (lage) rugklachten, stress, vermoeidheid, weinig energie, niet lekker in je vel zitten, etc. zijn meestal signalen van overbelasting van je lichaam of geest. Een ontspannende massage kan dan veel verlichting bieden. Maar ook kan een aangename ontspanningsmassage klachten voorkomen omdat preventief aandacht wordt besteed aan je lichaam en geest. Het is een middel om tot rust te komen, om even tijd voor jezelf te nemen. Een ontspanningsmassage welke met liefde en aandacht wordt gegeven is weldadig.

Fibromyalgie massage

Fibromyalgie is een chronische en vaak slopende aandoening met onbekende oorzaak. Klachten: o.a. pijn en stijfheid die samen kunnen gaan met slapeloosheid, (ernstige) spierpijn, depressiviteit en vermoeidheid. Is bij u de diagnose fibromyalgie gesteld door uw reumatoloog of (huis)arts? Met de fibromyalgie massage therapie kan ik u helpen uw pijn te verlichten en uw nachtrust te bevorderen. Deze massage wordt gegeven in de vorm van een kuur. Vóór de eerste behandeling zullen wij aan de hand van de anamnese en een pijnverslag bepalen hoe het verloop van de behandelingen eruit zal gaan zien. De fibromyalgie massage bestaat uit 2 verschillende soorten: een massage gericht op de pijnbestrijding en een massage gericht op het bevorderen van de nachtrust. Wilt u weten wat deze massage voor u zou kunnen betekenen? Neem gerust contact op voor een oriënterende afspraak.

Sportmassage

Sportmassage is een massage met een diepgaande werking. Sportmassage is zeker niet alleen geschikt voor sporters. Bij deze massage staat de klacht centraal en zijn de technieken intensief van aard. Sportmassage wordt toegepast om onder andere vermoeidheidsverschijnselen die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning (dit kan zijn van sport, stress of de werksituatie) terug te dringen. Deze massage stimuleert de doorbloeding van het spierweefsel en voert afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken af. De stofwisseling wordt positief beïnvloed. Hierdoor herstel je sneller en kun je weer sneller een bepaalde prestatie leveren. Tevens kun je bij mij terecht voor tapen en bandageren.

Reflexzonevoetmassage

Het uitgangspunt bij voetreflexologie is dat alle organen, lichaamsdelen en zenuwen verbonden zijn met bepaalde zones in onze voeten, met name op de voetzool. Door specifiek deze zones te masseren en hierop een verfijnde druk uit te oefenen kan het volgende bereikt worden: algehele ontspanning, herstel van het evenwicht, bevorderen van de bloed-, lymfeklieren- en energiecirculatie. Het uiteindelijke doel van een reflexzonevoetmassage is het bevorderen van het gehele welzijn.

Indiase hoofdmassage

Bij Indiase hoofdmassage zorgen stevige en zachte massagebewegingen voor opheffing van blokkades en verlichting van spanningen in hoofd en nek. De effecten zijn niet louter lichamelijk. Het werkt ook op psychisch niveau omdat de geest kalmeert, ontspant en de stress vermindert. Deze massage wordt zonder olie uitgevoerd.

Hoofdpijnmassage

Bij deze massage worden de spieren die de oorzaak van de hoofdpijn zijn behandeld. De effecten van deze behandeling zijn:


vermindering en soms zelfs verdwijnen van de pijn


geeft verlichting


vermindert de spierspanning


werkt zeer ontspannend


Tijdens deze massage worden de spieren van de schouders en nek losgemaakt. Ook de slapen, het gezicht, de schedelrand en het hoofd worden gemasseerd. Door drukpunten te behandelen ervaar je de vermindering van de klacht. Een hoofdpijnmassage duurt ongeveer 30 minuten.

Triggerpoint therapie

Triggerpoints zijn voelbare, kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Elk triggerpoint heeft een specifiek pijnuitstralingsgebied dat in veel gevallen een ander gebied bestrijkt dan de plek van de triggerpoint zelf. Triggerpoints veroorzaken o.a. hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, pijn in nek en kaak, onderrug etc. Zij kunnen ook de bron zijn van pijn in gewrichten zoals schouder, pols, heup, knie en enkel. Triggerpoint therapie is het uitoefenen van druk op die verkrampte plekjes in de spieren. Hierdoor wordt de pijn verlicht en kunnen functies van verzwakte lichaamsdelen weer verbeteren. Daarnaast wordt de cliënt geleerd om zelf de triggerpoints te behandelen zodat deze intensief en zeer regelmatig aangepakt worden.

Hotstone massage

Dit is een gecombineerde vorm van ontspannings- en intuïtieve massage met behulp van "hete" vulkanische stenen. Deze stenen hebben een grote dichtheid en een hoog ijzer- en magnesiumgehalte, hierdoor kunnen de stenen de warmte langer vasthouden en op een natuurlijke wijze doorgeven aan het lichaam. De temperatuur van de stenen ligt tussen de 40 en 45 graden Celsius.

De massage bestaat voornamelijk uit lange, rustige en cirkelvormige strijkingen. Effect hiervan is dat er niet alleen een diepe(re) ontspanning ontstaat maar ook dat de bloed- en lymfestromen beter circuleren. Hierdoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd, organen gestimuleerd en het lichaam komt weer in balans. Blokkades in spierweefsel worden mede hierdoor makkelijker opgelost bovendien zal het lichaam, als gevolg van de behandeling, meer gaan transpireren zodat ontgifting via de huid wordt vergemakkelijkt.

De hotstone massage is met name geschikt bij spanningen, stress, spier-, gewrichts-, spijsverteringsproblemen en slechte doorbloeding.

Indonesische pitjit

De kenmerken van een Indonesische pitjit (= massage): stevig, dynamisch, stimulerend ! Deze massage geeft een goed resultaat bij onder andere spierpijn, rugklachten, hoofdpijn en vermoeidheid. Pitjit bevordert de doorbloeding en energiedoorstroming en is een intensieve wijze van masseren met name door de krachtige duim-over-duimtechniek. Ondanks de krachtige handelingen werkt pitjit massage ontspannend, fysiek en mentaal zult u zich als herboren voelen ! Pitjit is ook uitstekend te combineren met de cupping therapie. Voor meer informatie over pitjit zie www.eldersopleidingen.com of www.pitjitnederland.nl.

Cupping therapie

Dit is een behandelwijze die zijn traditie vindt in Oosterse geneeswijzen en, net als pitjit, al duizenden jaren oud is.

Cupping is een behandelmethode waarbij gebruik gemaakt wordt van holle, glazen bollen. Door deze bollen binnenin te verwarmen verdwijnt de zuurstof. Na verwarming worden de bollen snel op de huid geplaatst en door het afkoelen van de lucht in de bol wordt deze vacuüm vastgezogen op het huidoppervlak. Dit zorgt voor extra doorbloeding van de huid, tevens ontdoe je de huid hiermee van afvalstoffen met als gevolg algehele ontspanning. Cupping heeft een enorme dieptewerking en is o.a. een uitstekende therapie bij schouder- en nekklachten, stress, spanning, migraine en rugklachten.

Cupping kan ook gebruikt worden als onderdeel van de pitjit behandeling. Verder is het nog bijzonder te weten dat na een cupping op de plek waar de kop vacuüm gezogen was, een dieprode plek te zien is. Dit is een normaal verschijnsel en komt door de intense doorbloeding van het weefsel.

Stoelmassage voor bedrijven

Een stoelmassage op regelmatige basis werkt preventief tegen werkgebonden klachten zoals stress, hoofdpijn, nek, schouder- en rugklachten. Voor informatie over de verschillende mogelijkheden verzoeken wij u per mail contact op te nemen.

- Gediplomeerd NESPG sportmasseur